Wat zijn reflexzones?

Reflexzones vindt je op verschillende plekken aan de buitenkant van je lichaam. Je oren, gezicht, handen, voeten.

De reflexzones onder de voet.

Het zijn gebieden die in verbinding staan met de binnenkant van je lichaam. Door deze reflexzones aan te raken door massage of drukpunttechnieken. Kun je invloed uitoefenen op de energie in het aangeraakte gebied.

Dit kun je doen om je lichaam gezond te houden, om te genezen van een klacht, of om bij chronische aandoeningen de conditie zo lang mogelijk in stand te houden.

Het lichaam kun je hiervoor in 10 verticale en 3 horizontale zones verdelen. Waardoor er een anatomisch-topografisch lijnenspel ontstaat waarin we de diverse organen, gewrichten, spieren, en zenuwen gerangschikt zien.

Wanneer we dit bijvoorbeeld op de voet door trekken, ontstaat er een verkleind raster waarin we oa de organen weer in verhouding op dezelfde plaatsen als reflexzone tegenkomen.

Indeling van de zones.

Silvia Arentsen

De overgang is een fase in ons leven waarin we weer bij onszelf terug mogen komen. Herontdekken wie we zijn. Zonder al die opgelegde regels van buitenaf. Je wordt uitgenodigd los te laten wat je niet meer dient en te versterken wat je nodig hebt om tot volle bloei te komen. Ik sta naast je, ik luister en hoor je. Wandel met je mee tot je aangeeft het zelf te kunnen. Zodat jij weer jezelf kunt zijn, in jezelf maar ook bij anderen.

>