Voetreflexologie bij overgangsklachten

Door deze massage worden blokkades opgeheven en kan jouw energie weer vrij stromen.


Wat is voetreflexologie?


Voetreflexologie in de overgang: helpt dat bij jouw klachten?

De moderne voetreflexologie is afgeleid van een oude vorm van therapie die al 5000 jaar bestaat. Het is gebaseerd op de gedachte dat alles met elkaar verbonden is en één geheel vormt.

Voetreflexologie is een behandelmethode die ervan uit gaat dat er energiebanen door het hele lichaam lopen die onder de voet eindigen. De eindpunten in de voeten noemen we reflexzones en die corresponderen met organen, spieren, botten en weefsel. Door deze reflexzones te behandelen gaat er een stimulerende werking uit naar de betreffende organen. Hierdoor worden blokkades opgeheven en kan jouw energie weer vrij stromen.

Wist je dat voetreflexologie eigenlijk onder massage valt? Hippocrates, grondlegger van de medicijnstudie, zegt dat artsen zich moeten specialiseren in verschillende dingen, maar dat zij bovenal expert moeten worden in massage.Waarom voetreflexologie in de overgang?


Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte achter voetreflexologie is dat ziek zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid.  

Veel van onze klachten worden veroorzaakt door spanning. Door zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen, kunnen veel klachten verdwijnen. Voetreflexologie kan je daarbij helpen. Maar je hoeft geen klachten te hebben om voor een voetreflexbehandeling te kiezen. Het werkt ook preventief. 

Ieder mens heeft een natuurlijk vermogen om tot genezing te komen. De methode van voetreflexologie richt zich op het herstel van dat natuurlijke vermogen. Door de behandeling kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven. Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven, kan het lichaam zichzelf genezen.  

Voetreflexologen genezen niet zelf, maar wij helpen jou om jezelf te genezen. 

Wij behandelen overigens niet alleen het probleemgebied op de voet, maar beide voeten. Op die manier behandelen wij de mens als geheel. 

Tijdens de behandeling maken we samen een overzicht om een indruk te krijgen waar de harmonie verstoord is en waar de volgende keer extra aandacht aan kan worden gegeven. 

 


Hoe verloopt de behandeling?  


Na binnenkomst beginnen we met voorstellen. En indien nodig met het doorlopen van het ingevulde intakeformulier. Daarna geef ik uitleg over de voetreflex behandeling. 

Je neemt plaats op de massagebank in een halfzittende houding, waarbij de onderbenen en voeten zijn ontbloot. Een losse comfortabel broek is gewenst. Er kan gebruik gemaakt worden van een elektrische deken indien jij dit wenst. Het gaat erom dat jij zo ontspannen mogelijk de massage kunt ontvangen. Muziek kan, maar alleen in overleg met jou. 

 De voeten en onderbenen zijn het gebied waarop de behandeling zich richt. Na het afsluiten van de behandeling, verlaat ik voor 5 minuten de ruimte zodat de behandeling nagevoeld kan worden. In mijn bijzijn kun je van de bank komen en je sokken en schoenen aantrekken. Ik bied je een kop thee of glas water aan. Dit om je de gelegenheid te geven wakker te worden en helder de deur uit te stappen. 

 • Het dragen van een comfortabele broek is gewenst (je mag deze ook uittrekken).
 • De massage betreft alleen voeten en onderbenen. 
 • De massage duurt 60 minuten.
 • Voor en nagesprek van 30 minuten. 
Voetreflexologie in de overgang

 


Silvia geeft voetreflexologie aan een vrouw in de overgang

Bij welke klachten in de overgang helpt voetreflexologie? 

Deze vorm van reflexologie biedt ondersteuning bij klachten zoals: 

 • Spijsverteringsproblemen 
 • Hoofdpijn/migraine  
 • Stress (emotioneel/mentaal)
 • Relationele issues 
 • Slaapverstoring 
 • Opvliegers 
 • Wisselende stemmingen
 • Bekken problemen

Mogelijke effecten van voetreflexologie

Tijdens de behandeling 

Vlak na de behandeling 

Uren tot dagen na de behandeling

Hoe zou jij het vinden als iemand je liefdevol masseert? Met je meedenkt over een oplossing voor je klachten?

Kies een moment voor jezelf. Boek de voetreflexologie behandeling, dan kijken we samen naar een geschikte dag en tijd. Een losse behandeling is € 80,- 

Deze behandeling is onderdeel van een pakket van 4 verschillende behandelingen voor vrouwen in de overgang.  

>