Chi Nei Tsang buikmassage

De CNT (Chi Nei Tsang) buikmassage geeft je meer ruimte tussen de organen, waardoor ze beter gaan functioneren.


Wat is een CNT buikmassage?


Door de CNT buikmassage neemt je lichaam voedingsstoffen beter op. De afgifte van afvalstoffen gaat sneller. Als je een opgeblazen gevoel hebt, neemt dat af na deze massage.

De lymfe en bloedcirculatie gaan beter stromen, waardoor je handen en voeten eerder en beter verwarmd kunnen worden.

Verklevingen worden losgemaakt, waardoor alles wat zich in de buik bevindt beter en soepeler kan bewegen. Zonder pijn in onderrug, buik en liezen.

Je kunt na een behandeling meer ruimte ervaren in armen en benen. Dit heeft vaak met verklevingen van de fascia (weefsel) te maken. Het is net als op de weg: sta je in een stilstaande file, moet je langzaam rijden of kun je doorrijden? Zo werkt het ook in ons lichaam. De massage helpt je de blokkades weer in beweging te zetten. Zodat de lichaamsfunctie rustig en soepel hun werk kunnen doen.Waarom is deze massage waardevol voor vrouwen in de overgang? 


Chi= levensenergie, levenskracht, alles Nei= inwendig Tsang= organen. Met deze massage bewerk ik de energie van de organen. De oorsprong ligt in het Chinese taoïsme. 

Energieblokkades in de organen resulteren in knopen in de buik en vervolgens ook elders in het lichaam. Deze blokkades veroorzaken in het centrum van het lichaam met vitale levensfuncties een beperkte energiestroom (chiflow).

Deze vorm van massage is een uitnodiging naar binnen te keren.

Organen blijven een leven lang bij je. Daar horen ook emoties bij, die voor een deel via de organen gelokaliseerd en beïnvloed kunnen worden.

Als organen niet meer vanuit de natuurlijke staat kunnen functioneren, wat is er dan aan de hand? Wat heeft gemaakt dat ze uit koers, balans zijn geraakt? Dat kan door de voorouderlijke overdracht. Waar je mee wordt geboren. Iets wat al voor een lange periode door je grootmoeder, oma of moeder wordt vastgehouden. Westers spreken we van de erfelijke overdraagbare belastbaarheid.

CNT is een diepe directe toepassing om knopen en blokkades in de organen, fascia (weefsels), bloedvaten, zenuwbanen en lymfe los te maken. CNT kan soms als pijnlijk worden ervaren, verbale begeleiding van de behandelaar is hier dan nodig. Vast houden kan en doen we op verschillende niveaus.

 


Vast houden kan en doen we op verschillende niveaus.


Fysiek

Voeding:  overeten, voortdurend vol zijn, zitten. Hierdoor is er geen ruimte voor wat anders.

Niet eten. In een leegte zitten.

Trauma (ongeval)

Verontreiniging (straling)

Medicatie – vaccinaties

Geluidsoverlast


Emotioneel

Verdriet of boosheid die we (blijven) projecteren buiten onszelf.

Een emotie is verbonden met hechting. Als men zich ergens  aan hecht,  niet kan of wil loslaten. Kan dat emotionele stress opleveren waardoor je organen uit balans kunnen raken.

Mentaal

De gedachten kunnen een vorm aan nemen waar in je gaat geloven. Als dat destructieve gedachten zijn, kunnen ook zij jouw organen ziek maken en uit balans brengen.


Spiritueel

Jouw doel, passie, pad. Hoe wil jij je leven invullen?

Tijdens ons leven verliezen wij onszelf regelmatig. Omdat we beïnvloed worden door wat ons verteld en opgelegd wordt van buitenaf. 

Zo rond onze  44ste zijn we terminal serieus geworden en weten we niet meer wie we zijn of welk doel we voor ogen hadden als kind.


Hoe verloopt de CNT buikmassage? 


Na binnenkomst beginnen we met voorstellen en geef ik je uitleg over de CNT behandeling. 

Je neemt plaats op de matras op de grond in rughouding, waarbij de buik ontbloot wordt. Losse comfortabel shirt en broek is gewenst. Er kan gebruik gemaakt worden van een elektrische deken indien jij dit wenst. Het gaat erom dat jij zo ontspannen mogelijk de massage kunt ontvangen. Muziek kan, maar alleen in overleg met jou. Soms is het in de behandeling nodig geen muziek aan te zetten omdat dit afleidend werkt op het bewustwordingsproces waar je in zit.

De buik is het gebied waarop de behandeling zich richt. Na het afsluiten van de behandeling,  verlaat ik voor 5 minuten de ruimte zodat de behandeling nagevoeld kan worden. In mijn bijzijn kun je van het matras komen. Ik bied je een kop thee of glas water aan. Dit om je de gelegenheid te geven wakker te worden en helder de deur uit te stappen. 

 • Het dragen van een comfortabele broek is gewenst (je mag deze ook uittrekken).
 • Ik maak gebruik van olie. Deze kan in aanraking met je kleren komen.
 • De massage betreft de buik. 
 • De massage duurt 60 minuten.
 • Voor en nagesprek van 30 minuten. 
CNT buikmassage - Doetinchem, Terborg, Zutphen

 


CNT buikmassage voor vrouwen in de overgang

Voor wie? 

De buikmassage kan ondersteuning bieden bij klachten zoals: 

 • Spijsverteringsproblemen 
 • Hoofdpijn/migraine  
 • Stress (emotioneel/mentaal)
 • Relationele issues 
 • Slaapverstoring 
 • Opvliegers 
 • Wisselende stemmingen
 • Bekken problemen
 • Blaasproblemen

Mogelijke effecten van de CNT buikmassage 

Tijdens de behandeling 

Vlak na de behandeling 

Uren tot dagen na de behandeling

Hoe zou jij het vinden als iemand je liefdevol masseert? Met je meedenkt over een oplossing voor je klachten?

Kies een moment voor jezelf. Boek de Chi Nei Tsang behandeling, dan kijken we samen naar een geschikte dag en tijd. Een losse behandeling is € 80,- 

Deze behandeling is onderdeel van een pakket van 4 verschillende behandelingen voor vrouwen in de overgang.  

>