Chinflex

anahatha-chinflexChinflex is voetreflexologie op de Chinese manier. Deze vorm van reflexologie beperkt zich niet alleen tot de voet, maar het hele onderbeen en de knie wordt erbij betrokken.

Het is in de loop der jaren gebleken dat Chinflex veel mensen heeft geholpen om een betere gezondheid te verkrijgen en te behouden.

Waar de focus van de moderne westerse manier meer ligt op de onder-/bovenzijde en zijkanten van de voet, ligt de focus van de Chinflex op de meridiaanbanen. Dit zijn energiebanen die beginnen of eindigen bij de toppen van de tenen en via de benen, buik of de rug naar het hoofd lopen. Soms liggen ze aan de oppervlakte net onder de huid en soms gaan ze wat dieper het lichaam in. Op deze meridiaanbanen zijn de speciale punten te vinden die ook in de acupunctuur gebruikt worden. De voeten zijn de gevoeligste toegangspunten tot de meridianen. Doordat het zulke gevoelige punten zijn, brengt het bij iedereen wel een reactie teweeg.

Geschiedenis van Chinflex

Wist u dat Chinflex, net als voetreflexologie, eigenlijk onder massage valt? Hippocrates (de grondlegger van de medicijnstudie) zegt dat artsen zich moeten specialiseren in verschillende dingen, maar dat zij bovenal expert moeten worden in massage.

De oudste vorm van voetmassage is waarschijnlijk de Stone stepping massage. Dit zijn kiezelsteen paden die men reflexologie- of blote voetenpaden noemt. Deze blote voetenpaden zijn ook in Nederland te vinden. Eén ervan ligt in de provincie Groningen in het plaatsje Opende. Een mooie uitdaging voor u.

Waarom chinflex?

Je kunt voor deze vorm van voetreflexologie kiezen als je gezond bent en er naar streeft om gezond te blijven. Door regelmatig de voeten te laten behandelen worden alle of specifieke zones gestimuleerd. Hierdoor raken de bijbehorende organen en weefsels beter doorbloed wat weer ten goede komt van die zelfde organen en weefsels. De behandeling kan dan gezien worden als de oplader van je oplaadbare batterij. Je handelt dus vanuit een preventieve (zelf)therapie.

Chinflex is ook toepasbaar voor lichte of zware ziektes, huid, oor of gynaecologische problemen. Het ondersteunt het (genezings)proces waarin men op dat moment zit.

Voor wie is Chinflex?

De behandelingen zijn voor zowel volwassenen als kinderen. Ze zijn betrouwbaar, veilig en zonder bijwerkingen. Of je nu groot, klein, gezond bent of klachten heeft. Een (Chinese) voetreflex behandeling werkt helend op elk niveau van het mens zijn.

Tijdelijke effecten

Wel kunnen er tijdelijke effecten zoals hoofdpijn en vermoeidheid ontstaan doordat het lichaam zich gaat herstellen en afvalstoffen gaat afvoeren. Dit zijn echter tekenen dat het lichaam aan het reinigen is. Het zijn geen bijwerkingen.

Een chinflex behandeling bij Anahatha

We beginnen de behandeling met een intakegesprek. Een intakegesprek bestaat uit een aantal onderdelen:

  • we maken kennis;
  • door te praten krijgen we een duidelijk beeld wat u wilt;
  • we bespreken behandelmethoden;
  • we maken een behandelplan op.

 

>