Massage bij klachten in de overgang

Haptische massage

Wat is Haptische Massage

Haptische massage is een vorm van massage waarbij de masseur of therapeut gebruikmaak van aanraking en druk om de spieren te ontspannen en pijn te verminderen.
Deze massage richt zich vooral op de diepere lagen van de spieren en kan helpen bij het verminderen van spanning en het verbeteren van de beweeglijkheid

logo anahatha

Haptische massage heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een veelgebruikte vorm van massage voor het verminderen van pijn en het verbeteren van de gezondheid. Het wordt nu vaak gebruikt in fysiotherapiepraktijken en sportklinieken, maar ook in spa’s en wellnesscentra.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een haptische massage zou kiezen. Sommige van de voordelen van haptische massage zijn:

  • Pijnvermindering: Haptische massage kan helpen bij het verminderen van pijn in verschillende delen van het lichaam, zoals de rug, nek, schouders en heupen.

  • Stressvermindering: Haptische massage kan helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam.

  • Verbetering van de beweeglijkheid: Haptische massage kan helpen bij het verbeteren van de beweeglijkheid van de spieren en gewrichten.

  • Verbetering van de bloedcirculatie: Haptische massage kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie, wat kan bijdragen aan een gezonder lichaam.

  • Vermindering van angst en depressie: Haptische massage kan helpen bij het verminderen van angst en depressie.

  • Vermindering van spier- en gewrichtspijn: Haptische massage kan helpen bij het verminderen van spier- en gewrichtspijn veroorzaakt door overbelasting of verkeerde houding.

  • Verbetering van de slaapkwaliteit : Haptische massage kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.

De voordelen van Haptische Massage.

Haptische massage, ook wel dieptemassage genoemd, heeft zijn oorsprong in verschillende culturen en tradities.
De technieken die worden gebruikt in haptische massage, zoals drukgeven, kneden en strijken, zijn al eeuwenoud en worden al heel lang gebruikt in verschillende culturen voor het verminderen van pijn en het verbeteren van de gezondheid.

De haptische massage die we nu kennen, is ontstaan in de 20e eeuw. Bij de ontwikkeling van haptische massage zijn technieken uit verschillende culturen samengevoegd.

Zo zijn er elementen uit de oosterse massage, zoals shiatsu, en elementen uit de westerse massage, zoals sportmassage, in haptische massage verwerkt.

Hoe zou jij het vinden als iemand je liefdevol masseert? Met je meedenkt over een oplossing voor je klachten?

Kies een moment voor jezelf. Boek de Haptische massage, dan kijken we samen naar een geschikte dag en tijd. Een losse behandeling is € 80,- 

Deze behandeling is onderdeel van een pakket van 4 verschillende behandelingen voor vrouwen in de overgang.  

>