Wat zijn de eerste symptomen van de overgang?

Wat is de uterus

Een eerste verschijnsel van in de overgang raken is de verandering in je menstruatie cyclus. Als je in ieder geval niet aan de pil bent, of een ander hormonaal voorbehoedsmiddel gebruikt.

 Nadat de tijd tussen twee menstruatie,s door groter wordt, kunnen deze ook onregelmatig worden. Met onregelmatig wordt bedoeld dat er soms 28 dagen tussen zit, dan weer 32 maar het kan ook maar zo 7 dagen zijn voor de volgende menstruatie zich aan dient. Heel vervelend als je altijd precies wist wanneer je ging menstrueren. Nu dat niet meer zo zeker is brengt het ongemak maar ook onzekerheid met zich mee. Vooral als het gaat om de bescherming die je gebruikt tijdens de menstruatie. Die je in deze periode eigenlijk standaard bij je moet hebben. Vooral als je weet dat je de eerste twee dagen hevig vloeit.

Silvia Arentsen

De overgang is een fase in ons leven waarin we weer bij onszelf terug mogen komen. Herontdekken wie we zijn. Zonder al die opgelegde regels van buitenaf. Je wordt uitgenodigd los te laten wat je niet meer dient en te versterken wat je nodig hebt om tot volle bloei te komen. Ik sta naast je, ik luister en hoor je. Wandel met je mee tot je aangeeft het zelf te kunnen. Zodat jij weer jezelf kunt zijn, in jezelf maar ook bij anderen.

>