Wat is de hypofyse;

De hypofyse is een zeer belangrijk orgaantje ter grote van een erwt in het midden van ons hoofd. De doorsnede is ongeveer 1 cm, en heeft een gewicht van een halve gram.

De hypofyse is de dirigent van het hormoonstelsel en stuurt dit hele stelsel aan.

De hypofyse heeft een sterke verbinding met de hypothalamus die ook in hetzelfde gebied huist. Samen vormen ze een belangrijke schakel tussen het centrale zenuwstelsel, het autonome zenuwstelsel en de hormoonklieren in het lichaam.

Waar zit de hypofyse;

Je kunt de locatie van de hypofyse bepalen door ongeveer 1 cm boven je neusbrug een denkbeeldige lijn naar binnen te trekken. Daar huist de hypofyse in de holte van de schedelbasis.

Wat is haar taak;

Op de hypofyse liggen super kleine ‘eilandjes’ met cellen die hormonen produceren. Elk van deze hormoonproducerende cellen zijn weer verantwoordelijk voor het aansturen of produceren van een ander hormoon. Het maakt deel uit van het hormoonstelsel.

Silvia Arentsen

De overgang is een fase in ons leven waarin we weer bij onszelf terug mogen komen. Herontdekken wie we zijn. Zonder al die opgelegde regels van buitenaf. Je wordt uitgenodigd los te laten wat je niet meer dient en te versterken wat je nodig hebt om tot volle bloei te komen. Ik sta naast je, ik luister en hoor je. Wandel met je mee tot je aangeeft het zelf te kunnen. Zodat jij weer jezelf kunt zijn, in jezelf maar ook bij anderen.

>