Waarom is het borstelen van onze borsten zo belangrijk?

 Borsten bestaan hoofdzakelijk uit vetweefsel . Rondom de borsten en in de oksels zit veel Lymfevaten/klieren.

Het lymfestelsel in ons lichaam zorgt voor het verzameling, filteren en afvoeren  van afvalstoffen.

De lymfe zit vlak onder de huid, en loopt parallel met de bloedvaten. De lymfestroom loopt de bloedbaan weer in via twee grote aders vlak bij de rechter hart boezem.

 De lymfe wordt op dezelfde wijze voorbewogen als het aderlijk bloed. Met behulp van kleppen, skeletspierpomp, slagaderlijke pomp, inademing, en hartzuiging, maar ook door middel van massage.

Onder de oksels en tussen de borsten zitten veel lymfevaten. Veel vrouwen dragen een beugel BH. De beugel zit precies op de plekken waar de lymfevaten zitten.  De lymfevaten worden hierdoor dichtgedrukt. Gaan minder goed functioneren of worden totaal geblokkeerd.

Hierdoor kunnen  afvalstoffen niet afgevoerd worden. De afvalstoffen blijven in het lichaam rond zwerven. Worden uiteindelijk in het vetweefsel opgeslagen als ze niet uit het lichaam afgevoerd kunnen worden.

S’nachts is het lichaam druk bezig met reinigen. Als je na het ontwaken, voor het douchen begint met het borstelen van je borsten/lichaam.

Stimuleer je de lymfe om de verzamelde afvalstoffen uit te kunnen scheiden. Je hebt een tool in handen om actief mee te helpen je borsten en lichaam gezond te houden.

Silvia Arentsen

De overgang is een fase in ons leven waarin we weer bij onszelf terug mogen komen. Herontdekken wie we zijn. Zonder al die opgelegde regels van buitenaf. Je wordt uitgenodigd los te laten wat je niet meer dient en te versterken wat je nodig hebt om tot volle bloei te komen. Ik sta naast je, ik luister en hoor je. Wandel met je mee tot je aangeeft het zelf te kunnen. Zodat jij weer jezelf kunt zijn, in jezelf maar ook bij anderen.

>