Waarom de overgang een tijd is om naar binnen te keren?

Tijdens de overgang kun je een enorme weerstand ervaren. Weerstand tegen die gewoontes die nu in je leven aanwezig zijn. Weerstand om die dingen te doen die je tot nu toe hebt gedaan.


Je hebt geen idee wat je overkomt. Het is verwarrend. Zo ken jij je zelf niet. Dit komt omdat je al die jaren je energie en zorg op de ander hebt gericht. Het voelde ook als jouw taak, maar nu niet meer.

De overgang geeft je de gelegenheid weer terug te keren naar jezelf, thuis te komen bij jezelf. Naar binnen keren om in je stille ruimte te voelen waar jouw behoefte en passie ligt.

Helder krijgen hoe je van hieruit verder wilt gaan. Het een tijd om een nieuw evenwicht te gaan zoeken tussen jouw binnen en buitenwereld.

Het is een tijd waarin vooral het voelen centraal staat. Neem hier tijd voor. Op een plek waar jij je hier helemaal aan over kunt en durft te geven.

Silvia Arentsen

De overgang is een fase in ons leven waarin we weer bij onszelf terug mogen komen. Herontdekken wie we zijn. Zonder al die opgelegde regels van buitenaf. Je wordt uitgenodigd los te laten wat je niet meer dient en te versterken wat je nodig hebt om tot volle bloei te komen. Ik sta naast je, ik luister en hoor je. Wandel met je mee tot je aangeeft het zelf te kunnen. Zodat jij weer jezelf kunt zijn, in jezelf maar ook bij anderen.

>