Micti.

Micti is een ander woord voor urineren, ook wel plassen, wateren genoemd.

Het is het lozen van afvalstoffen ook wel urine genoemd. Afkomstig uit de nieren en via de urinebuis afgevoerd naar de blaas.

Emotioneel kan de blaas aangetast worden door schrik, onzekerheid en angst. Dat kan zich uiten in het moeilijk op kunnen houden van de urine. Blaas onbalans kan ook te maken hebben met gevoelens van afgunst en jaloezie. Dat zich uit door moeite hebben met urineren of dat er altijd wat urine in de blaas achterblijft (retentie).

Defecatie?

Met defecatie word ontlasten, stoelgang, bedoeld. Dit zijn de afvalstoffen, die het lichaam via de endeldarm afvoert. Defecatie is ontlasting of zoals we het in de volksmond ook wel noemen, poep.

Constipatie

Constipatie of obstipatie, in de spreektaal ook wel verstopping genoemd, is de medische term voor een vertraagde of moeizame defecatie (stoelgang). Emotioneel heeft het te maken met het moeilijk of niet kunnen of willen loslaten, van mentale en emotionele ballast.

Diarree

Diarree is dunne waterige ontlasting die veel vaker komt dan u gewend bent. Bij diarree zou je emotioneel snel van iets af willen zijn. Dat ‘iets’ heeft dan vaak met het verleden te maken. Of er komen in een keer zoveel nieuwe indrukken op je af, dat het moeilijk te verteren is. Dus laat je het zo snel mogelijk door je heen gaan.

Zweet

Bij inspanning en warmte zweet je over je hele lichaam. Bij spanning en emoties zweet je vooral in oksels, handen en voeten. Zweten is een reactie van het lichaam om overtollige warme af te kunnen voeren. Dat doet het lichaam door de huid poriën te openen. De huid is onze directe verbinding met de buitenwereld. Het symboliseert het gebied van begrenzen en contact. Als het contact met de buitenwereld en de begrenzing verstoord is, kun je vaker geconfronteerd worden met je onzekerheid en angst. Wat zich manifesteert in een zweterige huid.

>