Menstruatie in de overgang

Ook wel baarmoederbloeding, maandbloeding, maandstond, maandelijkse bloeding bij de vrouw, Mensis of ongesteldheid genoemd.

De menstruatie of ongesteldheid is dat gedeelte van de menstruatiecyclus waarin de verdikte wand van de baarmoeder (het endometrium ) klaargemaakt wordt om een bevruchte eicel te ontvangen.

En wordt opgeruimd om voor de volgende ovulatie (eisprong) opnieuw te kunnen worden opgebouwd.

Het woord menstruatie is afkomstig van mensis, wat latijn is voor maand. Menstruatie treedt ongeveer elke maand op, tenzij de vrouw zwanger is.

Tijdens de menstruatie verliest een vrouw via de vagina gedurende enkele dagen bloed en slijm, dat afkomstig is uit de baarmoeder.

Silvia Arentsen

De overgang is een fase in ons leven waarin we weer bij onszelf terug mogen komen. Herontdekken wie we zijn. Zonder al die opgelegde regels van buitenaf. Je wordt uitgenodigd los te laten wat je niet meer dient en te versterken wat je nodig hebt om tot volle bloei te komen. Ik sta naast je, ik luister en hoor je. Wandel met je mee tot je aangeeft het zelf te kunnen. Zodat jij weer jezelf kunt zijn, in jezelf maar ook bij anderen.

>