Hoe vertaal je de drievoudige verwarmer naar westerse begrippen.

Vanuit de Chinese natuurgeneeskunde is er een systeem die  Drievoudige-Verwarmer genoemd word. Het woord zegt het al: het bestaat uit drie delen;

                1) het ademhalingssysteem

                2) het gedeelte dat de milt, maag, pancreas en galblaas bevat.

                3) en het onderste gedeelte dat de nieren, blaas, dikke darm en dunne darm bevat.

                Bovenste verwarmer

Het bovenste deel van de drievoudige verwarmer zorgt voor de longen en het ademhalingssysteem. De energie die daar gevormd wordt uit de lucht wordt door het hele lichaam gestuurd en moet het gehele lichaam verzorgen. Elke cel krijgt verse en gezonde zuurstof via het bloed.

                Middelste warmer.

Het middelste deel van de drievoudige-verwarmer onttrekt de energie vanuit het voedsel en maakt daarmee de voedende energie, de bouwstoffen voor het lichaam.

                .

                Onderste warmer  

Het onderste deel heeft de functie om de zuivere, bruikbare stoffen te scheiden van de onzuivere, onbruikbare stoffen. De onbruikbare, onzuivere producten worden uitgescheiden via de organen van het onderste deel van de drievoudige verwarmer.

Drievoudige verwarmer meridiaan.

Silvia Arentsen

De overgang is een fase in ons leven waarin we weer bij onszelf terug mogen komen. Herontdekken wie we zijn. Zonder al die opgelegde regels van buitenaf. Je wordt uitgenodigd los te laten wat je niet meer dient en te versterken wat je nodig hebt om tot volle bloei te komen. Ik sta naast je, ik luister en hoor je. Wandel met je mee tot je aangeeft het zelf te kunnen. Zodat jij weer jezelf kunt zijn, in jezelf maar ook bij anderen.

>