In mijn behandelingen maak ik gebruik van de theorie van Eckhart Tolle. Zijn theorie maakt gebruik van ‘het leven in het nu’.

Eckhart Tolle is spiritueel leraar en auteur op het gebied van spiritualiteit. Hij heeft gestudeerd aan de universiteiten van Londen en Cambridge. Op 29-jarige leeftijd heeft Eckhart een radicale innerlijke transformatie ondergaan die zijn leven voorgoed veranderde.  In de jaren die volgden heeft hij zich gewijd aan het begrijpen, integreren en uitdiepen van deze inzichten. Later begon hij die kennis in Londen over te dragen aan individuele cliënten en kleine groepen als adviseur en spiritueel leraar.

Eckhart Tolle schreef ook een boek: ‘The power of Now’, oftewel ‘De kracht van het nu’. Dit debuut heeft op nummer 1 van de New York Bestsellerslijst gestaan. Zelfs Oprah Winfrey zegt dat dit een van haar favoriete boeken is.

Wat is leven in het nu?

We maken ons zorgen over verschillende dingen in ons leven. Veel mensen maken zich zorgen over problemen in de toekomst. Weer andere mensen blijven hangen bij dingen die in het verleden gebeurd zijn. Met volle aandacht aanwezig zijn in het nu, dat is iets wat maar weinig mensen doen.

Wat Eckhart Tolle zegt is dat het verleden voorbij is en dat je dit niet meer kunt veranderen. Ook zegt hij dat je weinig invloed hebt op wat er in de toekomst gaat gebeuren. Het enige waar je volledige invloed hebt is je leven op dit moment.

Als je niet wilt dat het heden en je toekomst eruit gaan zien als je verleden is nu een goed moment om hier iets aan te doen.  In het nu liggen namelijk de waarheid, de keuzes en de actie. In het nu kan je actie ondernemen om je toekomst te veranderen.

Dit klinkt gemakkelijk, maar soms wordt je tegen gehouden door je eigen gedachten. Ken je dat? Dat je vastzit in een malende stroom van denken? Pieker je veel? Eckhart Tolle zegt dat gedachten er altijd zijn en zullen blijven. Ze komen en ze gaan en in feite bent je er niet eens verantwoordelijk voor.

Eckhart Tolle in mijn behandelingen

Met eenvoudige technieken kan ik je bewust maken van je gedachten en ik kan je helpen om de negatieve gedachtestroom te doorbreken. Dat doe ik door je te laten inzien dat hechten aan gedachten niet nodig is. Ook hoef je je niet langer te identificeren met je gedachten.

Zo kan de theorie van Eckhart Tolle je thuis bij je ware zelf brengen en geeft het je de vrijheid waar je naar op zoek bent.

Nieuwsgierig geworden naar het leven in het nu van Eckhart Tolle? Neem contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek!

>