‘Dankzij onze voeten….kunnen we stevig op de grond staan’.

anahatha-voetreflex
Voetreflexologie

De moderne voetreflexologie is afgeleid van een oude vorm van therapie die al 4000 jaar bestaat. Het is gebaseerd op de gedachte dat alles met elkaar verbonden is en één geheel vormt.

Voetreflexologie is een behandelmethode die ervan uit gaat dat er energiebanen door het hele lichaam lopen die onder de voet eindigen. De eindpunten in de voeten noemen we reflexzones en die corresponderen met organen, spieren, botten en weefsel. Door deze reflexzones te behandelen gaat er een stimulerende werking uit naar de betreffende organen. Hierdoor worden blokkades opgeheven en kan jouw energie weer vrij stromen.

Wist je dat voetreflexologie eigenlijk onder massage valt? Hippocrates, grondlegger van de medicijnstudie, zegt dat artsen zich moeten specialiseren in verschillende dingen, maar dat zij bovenal expert moeten worden in massage.

Waarom voetreflexologie?

Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte achter voetreflexologie is dat ziek zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Veel van onze klachten worden veroorzaakt door spanning. Door zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen, kunnen veel klachten verdwijnen. Voetreflexologie kan je daarbij helpen. Maar je hoeft geen klachten te hebben om voor een voetreflex behandeling te kiezen. Het werkt ook preventief.

Ieder mens heeft een natuurlijk vermogen om tot genezing te komen. De methode van voetreflexologie richt zich op het herstel van dat natuurlijke vermogen. Door de behandeling kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd worden opgeheven.  Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven, kan het lichaam zichzelf genezen.

Voetreflexologen genezen niet zelf, maar wij helpen jou om jezelf te genezen. Wij behandelen overigens niet alleen het probleemgebied op de voet, maar beide voeten. Op die manier behandelen wij de mens als geheel.

Tijdens de behandeling maken we samen een overzicht gemaakt om een indruk te krijgen waar de harmonie verstoord is en waar de volgende keer extra aandacht aan kan worden gegeven.

Voor wie is voetreflexologie?

Deze vorm van reflexologie kan ondersteuning bieden bij klachten zoals:

Stress

Onderrugklachten

Maag stoornissen

Hoofdpijnen,

cluster

migraine

spanning

menstruatie problemen

angsten

Tijdens de behandeling

Je kunt tijdens de behandeling merken dat er een verstoring is door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk en/ of kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er verstoringen zijn in de energiestroom naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel.

Overige mogelijke en tijdelijke bijverschijnselen:

meer dan normaal transpireren;

koud of juist warm worden;

prikkelingen;

geeuwen / slaperigheid;

huilen/ opkomende emoties.

Vlak na de behandeling kunnen de volgende tijdelijke verschijnselen optreden:

duizeligheid;

op wolken lopen;

blijheid en ruimte voelen;

een energiek gevoel  en bergen kunnen verzetten;

loomheid (lekker lui willen liggen).

Uren tot dagen na de behandeling:

de urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam);

oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna weer te verdwijnen;

meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorpus e.d.);

veranderde gevoelens op allerlei gebied.  

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek.

>