Wat is een Tui Na massage?

Tui Na (spreek uit als Twiena) massage is een Chinese vorm van massage en valt onder de traditionele Chinese geneeskunde. Tui betekent ‘duw’ en Na betekent ‘grijp’.

Tui Na technieken zijn terug te vinden in 2000 jaar oude boeken en werd vroeger door Chinese artsen veelvuldig toegepast als therapie. Tui Na is, naast acupunctuur, ook nu niet meer weg te denken uit de moderne Chinese geneeskunde.

Wist je dat Chinese ziekenhuizen een aparte Tui Na afdeling hadden en dat er Tui Na therapieën voor speciale doelgroepen zijn?

Hoe werkt de Tui Na massage?

Net zoals andere traditionele geneeswijzen werkt deze vorm van Chinese geneeskunde met de meridiaanbanen die door het lichaam lopen. Ons lichaam is door middel van deze banen verbonden met onze organen.

Als iemand gezond is, heeft deze persoon een goede stroming van zijn of haar energie (Qi). Bij ziektes, spanningen en stress is deze Qi geblokkeerd. Het lichaam heeft verschillende manieren op dat te uiten.

Tijdens de massage richt ik mezelf op mijn eigen lichaamscentrum (Yi). Vanuit die Yi haal ik mijn eigen innerlijke kracht en zal ik door middel van mijn handen blokkades en onregelmatigheden in jouw meridianen oplossen. Het is belangrijk bij Tui Na massage dat het lichaam weer in balans wordt gebracht zodat Yin en Yang weer gelijk zijn.

Bij welke klachten helpt de Tui Na massage?

Voor de massage doe ik samen met jou een intake. Het doel van deze intake is een kennismaking en het in kaart brengen van de problemen die je ervaart. Op basis van deze intake stellen we samen een behandelplan op.

Tui Na massage is geschikt als je last hebt van:

nek, schouder of rugklachten;

stress of een burn out;

blessures.

De Tui Na massage
Tui Na Massage

Silvia Arentsen

De overgang is een fase in ons leven waarin we weer bij onszelf terug mogen komen. Herontdekken wie we zijn. Zonder al die opgelegde regels van buitenaf. Je wordt uitgenodigd los te laten wat je niet meer dient en te versterken wat je nodig hebt om tot volle bloei te komen. Ik sta naast je, ik luister en hoor je. Wandel met je mee tot je aangeeft het zelf te kunnen. Zodat jij weer jezelf kunt zijn, in jezelf maar ook bij anderen.

>