Het geboren worden in een groot gezin heeft bij mij een grote invloed gehad op het zorgen en helpen van anderen. Al vroeg werd er een bijdrage van me gevraagd om te helpen in de huishouding.

Na het doorlopen van het basis en voortgezet onderwijs stroomde ik door in de reguliere gezondheidzorg en werd opgeleid tot ziekenverzorgster. Ik werkte daarna jaren in verschillende verzorgings- en verpleeghuizen. Na een stop van tien jaar vanwege de geboorte van mijn kinderen ben ik in 1993 weer rustig begonnen deel te nemen aan het arbeidsproces buiten mijn gezinsmuren.

In die periode ontstond ook de behoefte om op zoek te gaan naar meer. Wat het ‘meer’ inhield wist ik op dat moment nog niet. Door te gaan ondernemen door middel van werken, workshops en opleidingen te gaan volgen, werd het elke keer weer een stukje duidelijker voor me hoe ik het spel van mijn leven moest spelen.

In elke ontmoeting die ik had met een ander mens kwam ik mezelf tegen. Langzaam werd zichtbaar voor me wat ik bewust en onbewust niet wilde of kon zien en horen. De confrontatie met die delen van jezelf die je liever niet wilt zien is niet altijd even leuk. Door er eerlijk naar te kijken, leverde het me elke keer weer een stukje vrijheid op, waardoor ik minder werd geraakt door wat er buiten mezelf afspeelde.

Ik besefte me dat als ik een situatie waarin ik zat wilde veranderen, ik het niet buiten mezelf moest zoeken maar juist in mijzelf. Mijn antwoorden kwamen vaak doordat ik mezelf in een ander kon reflecteren. Waardoor het weer ging stromen en de ingeslagen weg vervolgd kon worden. Veel zaken waar ik angstig voor was veranderde in vertrouwen. Vanuit dat vertrouwen werd ik milder naar mezelf en de buitenwereld toe. Ik werd vrolijker en kon weer genieten van alles wat erom me heen gebeurde. Ik ging minder leven vanuit een keurslijf en meer zoals ik dat vroeger als kind deed.

Nu zoveel jaar later ben ik mijn eigen beste coach en deel ik graag mijn kennis met anderen. Want de weg naar vrijheid zonder de beperkingen die door anderen zijn opgelegd, gun ik iedereen.

Silva Arentsen

Diploma’s en certificaten

Chinese Tui Na massage Total Health Zwolle 2013-2014
Tantrische Sexuologisch Begeleider Tantra Academy 2013-2014
HBO medische basis kennis Total Health Zwolle 2015-2016
     
Voetreflexoloog BER 2006
Manuele lympfedrainage Opleidingscentrum ’t Harde 2006
Holistisch therapeut bewustzijnscoach Helios Centrum 2010
Masseur Holos 2010